Paprikás savanyú káposzta üvegben

2012. október 16., kedd · Posted in , ,


Hozzávalók:
  • 5 kg káposzta legyalulva,
  • 1,5 kg piros paprika legyalulva,
  • torma,
  • 20 dkg só,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 – 3 dl 9%-os ecet,
  • 1 tasak tartósító.
A legyalult káposztát és paprikát egy nagy tálba tesszük (a torma kivételével), hozzáadjuk a sót, a cukrot   és az ecetet, jól összekavarjuk. 24 órát hagyjuk állni, de közben kavargatni kell. Utána rászórjuk a tartósítót, jól összekavarjuk,s üvegekbe tesszük, minden üvegbe beszúrunk egy darabka tormát, majd az üvegeket lekupakoljuk. Kitűnő savanyúság télire.



3 Responses to “Paprikás savanyú káposzta üvegben”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.