Egyszerű cseresnyés, meggyes piskóta

2013. június 15., szombat · Posted in , , ,


Hozzávalók:
  • 250 g cukor,
  • 250 g liszt,
  • 4 tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 kávéscsésze víz
  • 30 dkg kimagolt cseresznye, vagy meggy.

A tojásokat szétválasztottam. A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, majd folyamatos kavarás mellett hozáadtam a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport. Apránként töltöttem hozzá a vizet. Végül óvatosan kanállal beleforgattam a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és rászórtam a kimagolt, lecsepegtetett cseresznyét, majd előmelegített sütőben megsütöttem.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.