Bourbon vaníliás cukor házilag

2014. január 30., csütörtök · Posted in


Már több blogon láttam, hogy házilag készítik a vaníliás cukrot. Én is mondogattam magamnak, hogy ki kellene próbálni, de csak most jutottam el odáig, hogy megejtsem a dolgot. Karácsony előtt kaptam vaníliarúdat nagyon elönyös áron, és nem használtam el, így most elkészítettem az első vaníliás cukrot házilag. 

Körülnéztem egy kicsit a receptek között. Megoszlanak a vélemények és a receptek is. Van, aki megdarálja a vaníliarúd héját, van, aki csak felvágja. Olvastam olyat is, hogy darálás közben leégett a darálója. Én az egyszerúbb változatot választottam.

Hozzávalók:
  • 1 vaníliarúd
  • 30 dkg kristálycukor

A vaníliarúdat hosszába felvágtam, kikapartam belőle a magokat és cukorral elkevertem. Utána feldaraboltam a rúdat és a többi cukorhoz adtam, majd az egészet egy csavaros kupakú üvegbe tettem. Ezt három hétig kell tárolni, naponta megkavarva. Utána lehet használni.

2 Responses to “Bourbon vaníliás cukor házilag”

  1. Én is így készítem, sokkal jobb mint a bolti. Másik nagy kedvencem a vanília paszta, nagyon finom az is:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vanília paszta? Az milyen? Nem is hallottam még róla :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.