Párolt sertésoldalas petrezselymes krumplival

2014. március 26., szerda · Posted in ,


Hozzávalók:
  • füstölt sertésoldalas,
  • egy fej hagyma egészben,
  • pár cikk fokhagyma,
  • krumpli,
  • kevés olaj,
  • vágott petrezselyemzöld,
Az oldalast megmostam, a hagymával meg a fokhagymával és annyi vízzel, hogy ellepje, feltettem párolni. Mire lefőtt a víz róla, már puha is volt. Utána illik pirosra sütni, de én ezt a műveletet kihagytam. 
A krumplit héjában enyhén sós  vízben megfőztem. Leöntöttel róla a vizet. 10 másodpercre hideg vízbe tettem, majd meghámoztam. Kockára vágtam és kevés, forró olajon megforgattam, majd megszórtam vágott petrezselyemzölddel. Savanyú uborkával tálaltam.

4 Responses to “Párolt sertésoldalas petrezselymes krumplival”

  1. Így főzve még nem is hallottam, mi sütni szoktuk ropogósra. Én sertést nem eszem, de néha erről lecsipegetem a husit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából sütni szokták, de nekem nem nagyon szabad enni az olajban sülteket, ezért most ezt találtam ki. Én ritkán fogyasztok sertést, inkább a csirke az én eledelem. Ki lehet próbálni így, mert nagyon finom.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.