Prézlis karfiol

2014. március 10., hétfő · Posted in

Ez is egy nosztalgia fogás, gyerekkorom szép emléke :) Nagymamám és édesanyám szokta készíteni.


Hozzávalók:
  • 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve,
  • 4 - 5 ek zsemlemorzsa (prézli),
  • kevés só,
  • cukor.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, és sós vízben megfőztem. Majd leszűrtem és hagytam lecsepegni. A prézlit kicsit megpirítottam (olaj nélkül), majd beleforgattam a karfiolt. Cukorral tálaltam.

2 Responses to “Prézlis karfiol”

  1. Ilyet mi is szoktunk, csak pirított kenyérmorzsával, tejföllel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallottam már én is arról, hogy tejföllel fogyasztják, de még sosem próbáltam :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.