Paradicsomos húsgombóc krumplipürével

2015. március 10., kedd · Posted in , ,

A poradicsommártás-hús-krumpli nálunk mindig nyerő volt, de ebben a formában sosem fogyasztottuk. Inkább a sóba főtt volt a menü vagy a paradicsommártás tojással és sült kolbásszal. Most viszont Csipike közzé tett egy  receptet és felcsillant a szemem. Kicsit másképp készítettem el, de nagyon finom lett.



Hozzávalók a gombóchoz:
  • 50 dkg darált hús,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 1 tojás,
  • 2 ek búzadara,
  • só,
  • bors.
Hozzávalók a paradicsommártáshoz:
  • 2 ek liszt,
  • só,
  • kevés olaj,
  • 1/2 liter házi paradicsomlé,
  • majoránna,
  • kevés cukor ízlés szerint. 
A darált húst  megfűszereztem, hozzáadtam a búzadarát, a zúzott fokhagymát és a tojást, majd jól összedolgoztam és kb. 20 percig állni hagytam. Utána ismét jól összedolgoztam, gombócokat formáltam belőle és sós vízben puhára főztem őket.

A lisztet kevés olajjal kicsit megpirítottam, vigyázva, hogy ne égjen oda. Utána felöntöttem házi paradicsomlével úgy, hogy csomómentes legyen és lassú tűzön kifőztem. Kevés cukrot adtam hozzá, hogy ne legyen annyira erős a paradicsom íze. Beletettem a gombócokat és kicsit összefőztem, hogy összeérjenek az ízek. Krumplipürével tálaltam. Egy kis tejfölt is lehet adni hozzá.

3 Responses to “Paradicsomos húsgombóc krumplipürével”

  1. Remélem nem bántad meg :-), így húsgombóccal is finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom lett és ezt még el fogom készíteni máskor is :)

      Törlés
  2. Ha cukor beteg vagy fogyókúrázol, inkább ne készítsd el.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.