Húsvéti meglepetés ajándék :)

2013. március 27., szerda · Posted in

Egy nagyon kedves bloggerina, Mrita úgy gondolta, hogy meglep engem ezzel a csodálatos ajándékkal. Sikerült is, mert nagyon meglepődtem! Még most is alig hiszek a szemeimnek :)


Kedves Mrita, nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos ajándékot! Mindkettő telitalálat! A könyv az egy olyan álom, ami most kicsit teljesült, ugyanis olvasva kicsit én is ott lehetek Görögországban: A könyvjelző a szívem csücske, mert imádom őket, ez ráadásul saját készítésű, ami a legértékesebb. Köszönöm szépen, hogy fáradoztál értem. 

Remélem nem haragszol, amiért kiírtam a világ szeme elé :) Nekem nagyon nagy ajándék, amit tőled kaptam és megérdemli, hogy itt szerepeljen.

Pizzás csiga

2013. március 17., vasárnap · Posted in , , ,


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt, 
  • 1 db 2,5 dkg-os élesztő
  • 250 ml víz,
  • 1 tojás,
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 kk. só,
  • 1 kk. cukor.
A töltelékhez:
  • házi csillei mártás (akinek nincs, az használjon ketchupot)
  • fekete olívabogyó kimagolva és apróra vágva,
  • reszelt sajt,
  • apróra vágott szalámi.


Az élesztőt 150 ml langyos vízben felfuttattam, amihez előzőleg hozzáadtam az egy kk. cukrot. A lisztet egy tálba tettem, hozzáadtam a sót, a tojást és a két kanál olajat, majd a felfuttatott élesztőt, és végül a maradék vizet. Jól összedolgoztam, addig, amíg egy jó, nem ragadó tésztát kaptam. Egy órát letakarva, meleg helyen pihentettem amíg duplájára kelt.

Ekkor a tésztát lisztezett deszkát finoman átgyúrtam. Két részre osztottam. Mindegyik részt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtottam, vékonyan megkentem házi csillei mártással, rászórtam  a feltétet, összecsavartam, két ujjnyi vastagra vágtam és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.

Müzliszelet házilag

· Posted in


Hozzávalók:
  • 5 dkg mazsola,
  • 5 dkg darált dió,
  • 2 dkg csoki,
  • 6 evőkanál zabpehely,
  • 4 evőkanál napraforgómag,
  • 1 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál házi ribizlilekvár.

A diót ledaráltam, egy keverő tálba tettem a többi alapanyaggal együtt. A mézet felmelegítettem, hozzáadtam az alapanyagokhoz, hozzáadtam a 2 evőkanál lekvárt is és jól összekevertem. Egy kalácsformát kibéleltem sütő papírral, beleöntöttem a masszát, elegyengettem és hűtőbe tettem.

Csíkos-krémes Yin-Yang torta

2013. március 13., szerda · Posted in ,


Hozzávalók:
  • A tésztákhoz:
  • 3 x 1,5 dl tejföl,
  • 3 x 1 tojás,
  • 3 x 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 x 5 e.k. liszt,
  • 3 x 5 e.k. cukor,
  • tésztánként: 5 e.k. kakaópor / 5 e.k.darált mák
A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál búzadara,
  • fél üvegecske rumaroma,
  • 25 dkg vaj,
  • 25 dkg cukor. 
A tetejére:
  • én csokitallért használtam

1 tojást habosra kevertem 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadtam 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára kevertem, végül hozzáadtam 5 evőkanál darált mákot. A masszát sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe öntöttem, elsimítottam, és előmelegített sütőben megsütöttem. Ebből kettőt sütöttem. Míg az első tészta sült, elkészítettem  a második adag masszát, ugyancsak mákost és megsütöttem, majd a harmadikat, csak a mák helyett kakaót tettem bele. A lapokat hagytam kihűlni. Addig a tejet felforraltam,  egyszerű tejbegrízt főztem, amit majd teljes hűlésig kavargattam. Én a grízes krémhez a tejbegrízt mindig kihűlésik kavargatom, mert másképp megbőrözik és akkor csomós lesz, vagy le kell szedni róla a tetejét. A vajat habosra kevertem a cukorral és rumaromával, utána  belekevertem  a kihűlt tejbegrízt. A krémet háromfelé osztottam. Úgy kentem meg a lapokat krémmel, hogy  a kakaós lap középen legyen. A torta tetejét is megkentem krémmel,utána yin-yang-ot próbáltam rá rajzolni csokitallérral.

Az eredeti recept itt található.

Kakaós tehéntúrós sütemény

2013. március 11., hétfő · Posted in ,


Hozzávalók
A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 tojás,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 3 ek. kakaópor,
  • 15 dkg cukor
  • fél dl tej
A töltelékhez:
  • 1/2 kg tehéntúró,
  • 20 dkg cukor,
  • 3 tojássárgája,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 vaníliás pudingpor,
  • 3 tojásfehérje kemény habja,
  • 5 dkg mazsola (én kihagytam) 

A tészta hozzávalóit összegyúrtam és két részre osztottam. Az egyik tésztát kinyújtottam és a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára terítettem. A másik cipót, amíg a tölteléket készítettem, egy folpackba csomagolva  a fagyasztóba tettem, hogy könnyen reszelhető legyen. A töltelék készítése: a tojássárgákat a cukrokkal habosra kevertem, hozzákevertem a tehéntúrót, a pudingport és tovább kevertem. Majd óvatosan beleforgattam a kemény tojáshabot is. A krémet tepsiben várakozó tésztára simítottam, majd a másik tésztacipót ráreszeltem és előmelegített sütőben megsütöttem.

Az eredeti recept itt található.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.