Zacskós csirkecomb párolt mexikói zöldséggel

2014. június 17., kedd · Posted in , ,


Hozzávalók 4 személyre:
  • a csirkecombhoz:
  • 4 csirkecomb (bőr nélkül),
  • 2 fej hagyma egészben,
  • 4 cikk fokhagyma,
  • 5 ek. házi  pizzaszósz.
a mexikói zöldséghez:
  • 2 marék fagyasztott kukorica,
  • 2 bögre zöldborsó,
  • 2 nagy szál sárgarépa,
  • 2 újhagyma,
  • 2 marék rizs,
  • 2 ek olíva olaj
  • só.
A csirkecombokat előkészítettem, zacskóba tettem, hozzáadtam a pizzaszószt, a hagymát és a fokhagymát. Bezártam a zacskót, jól összekevertem a combokat a zacskóban, hogy mindenhova jusson a szószból és közepes lángon puhára sütöttem. 
A zöldségeket megtisztítottam, a sárgarépát karikára vágtam, az újhagymát szintén, majd az egészet, a rizs kivételével, feltettem főni annyi vízben, hogy ellepje. Hozzáadtam az olíva olajat, a sót és félpuhára pároltam. Utána hozzáadtam a rizst is és addig pároltam míg megpuhult minden. 
Szeretem ezt a megoldást, mert egyszerű, gyorsan megy és egészséges is.


Kakaós, ordás sütemény

2014. május 26., hétfő · Posted in ,

Ezt a süteményt minden évben elkészítem, amikor az orda megjelenik. Mindenki imádja!


Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg cukor,
  • 150 ml tej,
  • 120 ml olaj,
  • 11 dkg liszt,
  • 2 ek kakaó,
  • 1 tojás,
  • 1 csomag sütőpor.
A krémhez:
  • fél kg orda,
  • 2 tojás,
  • 3 ek gríz,
  •  3 ek cukor,
  • 1 ek vaníliás cukor.
A tészta: a tojást habosra kavartam a 20 dkg cukorral, majd apránként hozzáadtam a többi hozzávalót (a lisztben elkevertem a sütőport).  Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem.  A krémhez valókat jól összedolgoztam és kávéskanállal a masszára szaggattam.  Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütöttem.

Kapor télire fagyasztva, szárítva és üvegben

2014. május 25., vasárnap · Posted in ,

Kaprot én csak az ordás palacsintába szoktam tenni és a tökfőzelékbe. Ezen kívül más ételhez nem használom. Így három lehetőségem van a kaprot tartósítani.



Van egy adag lefagyasztva. Megmostam a kaprot, hagytam lecsepegni és utána zacskóba téve lefagyasztottam. Ezt lehet a palacsintába is tenni.


A másik lehetőség a szárítás. Van egy tasakban egy kis adag szárított kaprom, bár így nem őrzi meg annyira az aromáját. 


A másik lehetőség a kapor üvegben. Megmostam a kaprot, hagytam lecsepegni, majd sóval rétegezve üvegbe tettem. Ez jó lesz majd a tökfőzelékbe és már eleve sós, így nem kell majd sózni a tököt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.