Kókuszos, zabpelyhes keksz

Nagyon szeretem az ilyen kekszeket. A zabpehely és a tk liszt miatt a Glikémiás Indexe alacsony, egészséges, sokáig eláll, fagyasztható, hamar elkészül, nem kell sokat pepecselni vele stb. Soroljam még? :)


Hozzávalók 59 kekszhez:
  • 3/4 csésze puha vaj
  • 3/4 csésze kristálycukor,
  • 1 tojás,
  • 1 teáskanál vanília,
  • 1 bögre fehér liszt,
  • 1 bögre tk liszt, 
  • 1 teáskanál sütőpor, 
  • 1/2 teáskanál só,
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 csésze zabpehely
  • 40 g kókuszreszelék. 
A vajat a cukorral és a tojással habosra kavartam. A száraz anyagokat egy tálba tettem és összekavartam. Hozzáadtam a vajas krémet és jól összedolgoztam. Keksz formájú korongokat formáltam és sütőpapírra téve, előmelegített sütőben addig sütöttem, míg az alja kezdett pirulni.  Nekem 59 kekszem lett, 4 - 5 cm átmérőjű.

Az a jó ebben a receptben (is), hogy a végtelenségig lehet variálni. lehet adni hozzá: darált diót, mazsolát, csokidarabkákat, aszalt gyümölcsöt, mandulát, pisztáciát stb.

Lefagyasztottam egy jó adagot és az a jó benne, hogy miután kiveszem a fagyasztóból, szinte azonnal fogyasztható. Kicsit hideg, de azon kívül semmi baja, nincs megfagyva. Ez nagyon praktikus mert ,ha váratlan vendég jön, elő lehet venni és azonnal kínálni. 

Sonkás tésztasaláta

2014. július 1., kedd · Posted in ,


Hozzávalók: 
  • 20 dkg füstölt sonka kockára vágva,
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva, 
  • 2 ek olaj,
  • 1/2 kk só,
  • 1/2 kk pirospaprika,
  • 10 dkg csavart tészta,
  • kevés őrölt bors,
  • 1 csipet rozmaring.
A hagymát az olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a kockára vágott sonkát és még kicsit pároltam. Utána hozzáadtam a pirospaprikát, azonnal felöntöttem vízzel és forrásba hoztam. Hozzáadtam a sót, a borsot, a rozmaringot, majd a tésztát és párszor megkavarva puhára főztem. A víz elfő, illetve beszívja a tészta. Egyszerű, könnyű elkészíteni és hamar megvan. Friss zöldséggel tálaltam.

Zacskós csirkecomb párolt mexikói zöldséggel

2014. június 17., kedd · Posted in , ,


Hozzávalók 4 személyre:
  • a csirkecombhoz:
  • 4 csirkecomb (bőr nélkül),
  • 2 fej hagyma egészben,
  • 4 cikk fokhagyma,
  • 5 ek. házi  pizzaszósz.
a mexikói zöldséghez:
  • 2 marék fagyasztott kukorica,
  • 2 bögre zöldborsó,
  • 2 nagy szál sárgarépa,
  • 2 újhagyma,
  • 2 marék rizs,
  • 2 ek olíva olaj
  • só.
A csirkecombokat előkészítettem, zacskóba tettem, hozzáadtam a pizzaszószt, a hagymát és a fokhagymát. Bezártam a zacskót, jól összekevertem a combokat a zacskóban, hogy mindenhova jusson a szószból és közepes lángon puhára sütöttem. 
A zöldségeket megtisztítottam, a sárgarépát karikára vágtam, az újhagymát szintén, majd az egészet, a rizs kivételével, feltettem főni annyi vízben, hogy ellepje. Hozzáadtam az olíva olajat, a sót és félpuhára pároltam. Utána hozzáadtam a rizst is és addig pároltam míg megpuhult minden. 
Szeretem ezt a megoldást, mert egyszerű, gyorsan megy és egészséges is.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.